Kaj delamo?

Jadranje

Vsem, otrokom in odraslim, ki bi se radi pomikali po morju z močjo vetra, nudimo pri J.K. Čupa tečaje jadranja. Naučili se bomo pripraviti jadrnico, upravljati krmilo in izkoriščati veter v jadrih.

Windsurf

Kdor bi se rad preizkusil na jadralnih deskah, ima poleti na voljo tečaje windsurfa. Učimo osnove meterologije in jadranja, oziroma izkoriščanja vetra. Teorijo že prvi dan prenesemo v prakso.

Sup

SUP, oziroma stand up paddle, je varianta surfa , ki ima večjo desko in ne potrebuje vetra. Za pogon uporabljamo našo moč in veslo. SUP se je v zadnih letih zelo razširil, in ga lahko vadite tudi pri Y.C. Čupi.

Jadralna šola


Prvi tečaji jadranja na optimistih in windsurfih so stekli že leta 1974 z namenom, da bi širili poznavanje pomorskih veščin in krepili število članov društva. Od takrat si pri Čupi prizadevamo, da bi čimveč otrok približali morju in jadranju.

 

 

Otroci 2020


V poletnih mesecih potekajo tečaji jadranja na optimistu, ki so namenjeni otrokom od 6. do 10. leta. Tečaji nudijo otroku osnove jadranja: z usposobljenimi inštruktorji bomo odkrivali skrivnosti morja in vetra, spoznavali osnove vremenoslovja, in spoznali jadrnico optimist in pridobivali spretnosti na jadrnici – od ravnotežja do uporabe krmila in izkorišcanja vetra.
Glavna dejavnost, predvsem v prvih dneh tečaja, je igra. Otroci prevračajo čoln, plavajo, tekmujejo v veslanju, plujejo "slalom" okrog boj, si podajajo žogo z enega čolna na drugi in še in še. Vse to opravljajo z rešilnim jopičem.Taka metoda omogoča vsakemu otroku, da premaga začetni strah pred vodo in jadrnico in da ju vzljubi na nevsiljiv način. V kratkem času otroci pridobijo potrebno spretnost in gotovost in v nadaljevanju postopoma osvajajo veščine jadranja.   Otrok, ki zaključi tečaj, zna sam sestaviti svoj optimist in samostojno krmariti.
Obvezni pogoj za vpis na tečaj je obvladanje osnovnih spretnosti plavanja. Na programu je tudi ogled dinozavra Antonia in njegovih sorodnikov v Ribiškem naselju, ob primermenem vremenu, seveda. 

Tečaji potekajo od ponedeljka do petka od 9. do 17. ure.

Otroci morajo na tečaj prinesti s seboj:
- zdravniško potrdilo
- malico
- primerno nedrsečo obutev za jadrnico
- kopalke in brisačo
- majico z dolgimi in kratkimi rokavi) in kratke hlače 
- čepico
- trenirko
- lahko vetrovko
- vsa potrebna oblačila, da se preoblečejo, če se zmočijo
- kremo proti sončnim opeklinam (vsaj faktor 20).

 

Najstniki 2019


Poleti se na morju radi zabavajo tudi najstniki od 11. leta dalje. Njim so namenjeni enotedenski tečaji “Zabave na morju”, na katerih se lahko preizkusijo na različnih vrstah jadrnic (420, o’pen bic, FIV 555) in na jadralnih deskah. Tečajniki spoznajo jadrnice in jadralne deske, se naučijo jih sestaviti in jih upravljati na morju na zabaven način.
Tečaji so pet-dnevni in potekajo od ponedeljka do petka od 13. do 18. ure, kosilo ni vključeno.

 Tečajniki morajo na tečaj prinesti s seboj:
- zdravniško potrdilo
- primerno nedrsečo obutev za na jadrnico
- kopalke in brisačo
- majičko in kratke hlače za na jadrnico
- čepico
- lahko vetrovko
- kremo proti sončnim opeklinam (vsaj faktor 20).

Windsurf 2021


V poletnih mesecih so na voljo tečaji windsurfa, ki so namenjeni najstnikom (srednja-višja šola) in odraslim. Tečajniki spoznajo osnove jadranja, meteorologije, se naučijo pripraviti opremo, pridobivajo spretnost premikanja na deski in se naučijo z njo jadrati.

Tečaji za najstnike potekajo med tednom (pon-pet) od 13. do 18. ure. Spremljamo tudi že sestavljene skupine prijateljev (od 3 do 6 oseb).

Za odrasle, ki so med tenom drugače obremenjeni, ponujamo 5 dnevne tečaje med vikendi ki potekajo takole: petek pozno popoldne teorija, sobota ter nedelja pa jadranje na morju (urnik po dogovoru).

Obvezna oprema: 

- obutev z gumijastim podplatom

- kopalke (priporočamo daljše, do kolen)

- majčka

- ne nosi kreme, se ti bo drsela oprema iz rok!!

- pivo za inštruktorja

 

Pokliči nas za katerokoli informacijo!

SPONSOR: